Sayfalar

10 Aralık 2012 Pazartesi

Pazılı Makarna Böreği



Malzemeler
1 su bardağı ince kıyılmış pazı yaprağı
4 adet yumurta
1 su bardağı haşlanmış makarna
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı rende kaşar ya da beyaz peynir

Hazırlanışı
Yumurtalar, tuz ve karabiberi derin bir kapta çırpın. Üzerine haşlanmış makarnayı ekleyip, incecik kıyılmış pazı ilave edildikten sonra tekrar karıştırılır. Sıvıyağ, en az 20-25 santim çapındaki teflon tavaya koyup, orta ısılı ateşte kızdırılır. Çırpılmış pazılı makarnalı omlet yavaşça tavaya aktarılır. Omlet orta ısılı ateşte 1-2 dakika karıştırılır. Tavanın kapağı kapatılarak omlet kısık ateşte tava arada sırada sallanarak pişirilir. Omlet tabak yardımıyla ters çevrilirip arkası da aynı şekilde tava sallanarak pişirilir. Sıcak haldeyken üzerine beyaz peyniri ya da kaşar peyniri serpilir. Sıcak sıcak servis edilir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder