Sayfalar

10 Aralık 2012 Pazartesi

Fırında Sebzeli Balık Buğulama

Malzemeler
2 kg. levrek veye palamut
1 kg. patates
1 kg. domates
8-9 adet yeşil sivri biber
Tuz
Karabiber
Pulbiber
4 adet kuru soğan
1 çay b. sıvıyağ
3-4 adet defne yaprağı

Hazırlanışı
Balıklar ayıklanıp, kuşbaşı doğranır. Patates, soğan, domates ve sivri biberleri küp küp doğrayın. Balıklar sebzelerle birlikte üzerine baharatlar konularak, harmanlanır. Pişirilecek olan güveç yağlanır, sebzeli balık harcı eşit olarak bölüştürürlür. Fırında ya da ateş üzerinde pişirilir. 1 sb. su ilave edilir. Defne yapraklarını üzerine serp.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder