Malzemeler
1 kg ayva
5 su bardağı su
5 adet karanfil
6 su bardağı şeker
1 adet limonun suyu ya da ½ gr limon tuzu
Hazırlanışı
Ayvaları yıkayın. Dörde bölerek çekirdek kısımlarını çıkarın ve kabuklarını soyun. Temizlenmiş ayva dilimlerini 1 cm lik küçük parçalara bölün. Bir tencereye koyarak suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp, ateşi kısarak yaklaşık 10 dakika haşlayın. Tencereye ayva çekirdeklerinin yarısını, karanfili ve şekeri katıp karıştırın. Üzerinde biriken köpüğü sürekli alarak, kıvamını buluncaya kadar reçeli kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kaynatın. Reçel kıvamını bulunca limon suyunu ya da limontuzunu katıp bir taşım daha kaynatarak ateşten alın. Ilınınca kavanozlara aktarıp serin bir yerde saklayın.
NOT: Eğer rende ayva reçeli yapmak istiyorsanız, ayvaları soyup, çekirdek kısımlarını çıkardığınız ayvanın rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Yukarıda verilen tarifteki 5 su bardağı su yerine 3 su bardağı su kullanarak tarifi aynen uygulayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder