Malzemeler
400-450 gr fileto edilmiş mezgit balığı
1 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı dolusu bal
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı un
2 adet yumurta
100 gr çekilmiş badem içi
1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Fileto haline getirilmiş yani temizlenip kılçıkları çıkarılmış mezgit
balığı cep telefonu büyüklüğünde parçalara ayrılır. Balık parçaları derin bir
tabağa yan yana dizilir. Diğer taraftan, bal ve portakal suyu küçük bir kasede
iyice çırpılıp balıkların üzerine gezdirilir. Tuz, karabiber ve kimyon da
serpilip balıklar çevrilir. Balıklar bu sosta 15-20 dakika bekletilerek marine
edilir. Un bir tabağa yayılır. Yumurtalar derin bir kapta, çatalla köpük köpük
oluncaya kadar çırpılır. Çekilmiş bademler de başka bir tabağa koyulur.
Sıvıyağın yarısı tavada kızdırılır. Marine edilmiş balıklar sosun içinden
çıkarılıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonra bademe bulanıp, kızgın yağda
kızartılır. Kızaran balıklar servis tabağına alınır. Sıcak sıcak servis yapılır
J
J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder