Sayfalar

10 Aralık 2012 Pazartesi

Bademli Balık Kızartması

Malzemeler
400-450 gr fileto edilmiş mezgit balığı
1 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı dolusu bal
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı un
2 adet yumurta
100 gr çekilmiş badem içi
1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Fileto haline getirilmiş yani temizlenip kılçıkları çıkarılmış mezgit balığı cep telefonu büyüklüğünde parçalara ayrılır. Balık parçaları derin bir tabağa yan yana dizilir. Diğer taraftan, bal ve portakal suyu küçük bir kasede iyice çırpılıp balıkların üzerine gezdirilir. Tuz, karabiber ve kimyon da serpilip balıklar çevrilir. Balıklar bu sosta 15-20 dakika bekletilerek marine edilir. Un bir tabağa yayılır. Yumurtalar derin bir kapta, çatalla köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Çekilmiş bademler de başka bir tabağa koyulur. Sıvıyağın yarısı tavada kızdırılır. Marine edilmiş balıklar sosun içinden çıkarılıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonra bademe bulanıp, kızgın yağda kızartılır. Kızaran balıklar servis tabağına alınır. Sıcak sıcak servis yapılır J J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder