Sayfalar

10 Aralık 2012 Pazartesi

Benekli


Malzemeler
1 su bardağı un
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
2 paket vanilya

Hazırlanışı
Un, şeker, süt ve çırpılmış yumurtayı bir kapta mikser ile çırpalım. Tencereye aktarıp, sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, vanilyayı ekleyelim. Mikserle yarım dakika çırpalım. Isıtılmış kalıba muhallebiyi boşaltalım ve soğutalım. Çilekleri yıkayıp, suyunu süzelim. Şeker ekleyerek blendır yardımıyla püre haline getirelim. Damlalar halinde muhallebinin üzerine damlatalım. Buzdolabında 4-5 saat bekletelim. Dilimleyerek servis tabağına alalım. Arzuya göre çilek püresi ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder