Sayfalar

10 Aralık 2012 Pazartesi

Harem İksiri


4 adet krep
1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tuzsuz beyaz peynir
2 adet taze veya kuru incir
1 çorba kaşığı kıyılmış fındık
2 adet ezilmiş muz
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 kase çikolata sosu

Krep İçin

1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir tutam tuz

Üzerine

Toz antepfıstığı

Hazırlanışı

KREP için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün. Kreplerin hepsini bu şekilde hazırlayın. Ayrı bir tencere de süt, un, vanilya, şeker, yumurta sarısı ve margarini iyice çırpın ve koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. İçine tuzsuz beyaz peyniri, küçük doğranmış incir, fındık, muz ve kuru üzümü ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kreplerin içine bu harçtan koyup rolü şeklinde sarın. Krepleri sardıktan sonra 2-3 parmak kalınlığında kesin. Servis tabağına çikolata sosu döküp krepleri üzerine dizin. Kreplerin de üzerine çikolata sosu gezdirin. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Antepfıstığı serpip servis yapın :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder