Sayfalar

10 Aralık 2012 Pazartesi

Kremalı Yeşil Pasta


Malzemeler
Pandispanyası:
300 gr ıspanak yaprağı
4 adet yumurta
4,5 çay bardağı un
4,5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı portakal suyu

Kreması:
4,5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 çay bardağı şeker
2 parça damla sakızı

Süsleme:
2 adet kivi

Hazırlanışı
Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, şeker, ıspanak suyu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip, soğutun. Keki enine ikiye kesin ve portakal suyuyla ıslatın. Krema için; süt, mısır nişastası ve  şekeri bir tencereye alın. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Tencereyi ocaktan alıp damla sakızını ilave edin ve iyice karıştırın. Kekin bir parçasını üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Diğer parçasını üzerine kapatıp kalan kremayı sürün. Kivi dilimleriyle süsleyip servis yapın J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder